Frågor och svar

Här hittar du svar på några vanliga frågor. Både frågor som rör dig som beställare och dig som har fått ett presentkort. Klicka på frågan, så får du upp svaret. Kontakta oss gärna om du inte hittar vad du söker.

Jag har ett Paus Presentkort i papper, vad gör jag?

Från och med 2016 ersätts Paus Presentkort i papper av våra nya elektroniska presentkort i plast. Äldre papperspresentkort utställda av Paus kan inte längre lösas in. Om du har ett papperspresentkort eller möter en kund som har ett, läs om utbytesprocessen här.

Hur beställer jag Paus Presentkort?

Du kan beställa direkt under Beställ presentkort här på webben eller genom att ringa
08-506 473 00.

Kan jag betala mot faktura?

Vi erbjuder fakturabetalning för företag efter sedvanlig kreditprövning. Vi behöver tre hela verksamhetsår för en kreditprövning. Vi levererar också mot förskottsbetalning, postförskott eller kontant betalning. Vi levererar mot postförskott till privatpersoner. Betalningsvillkor hittar du i vår Prislista.

Hur skickar ni ut de presentkort jag beställer?

Vi använder oss av Postens REK eller budfirma. Du kan också hämta upp din leverans hos oss på Brunnsgatan 6–8 i Stockholm om det passar dig bättre. Aktuella fraktkostnader hittar du i vår Prislista.

Vad gäller om jag vill ge bort presentkort som julgåva?

All information om skatteregler för presentkort som gåva finns på skatteverket.se.

Hur lång leveranstid har ni på era presentkort?

I de allra flesta fall levereras dina Paus presentkort 1–2 arbetsdagar efter din beställning. I undantagsfall eller vid stora beställningar reserverar vi oss för ytterligare någon dags leveranstid.

Vilken giltighetstid har Paus Presentkort?

Paus Presentkort är giltiga i hela 24 månader från utställelsedatum, det vill säga det datum när vi levererar presentkortet. Du har med andra ord gott om tid att använda ditt presentkort för att köpa något du verkligen vill ha. Du som har fått ett Paus Presentkort kan se hur länge det gäller under Saldokontroll. Efter utgångsdatum fungerar presentkortet inte längre, oavsett eventuellt kvarstående värde.

Vilka företag löser in Paus Presentkort?

Under Använd ditt presentkort här hittar du en lista över inlösande företag.

Får jag pengar tillbaka om det jag köper kostar mindre än värdet på presentkortet?

Nej. Skatteverkets regler för presentkort tillåter inte återbetalning eller växling mot kontanter. Du kan däremot handla för ett lägre belopp än värdet på presentkortet. Resterande värde sparas på presentkortet. Du kan se aktuellt värde under Saldokontroll eller i kassan hos de butiker som är anslutna till Paus Presentkort.

Rapportera felaktigheter

Har du upptäckt något fel? Fyll i formuläret och skicka till oss så ska vi kontrollera uppgifterna!

Fält markerade med * är obligatoriska

Tipsa oss

Lämna gärna förslag på butiker, hotell och restauranger där du vill ha möjlighet att lösa in ditt presentkort

Fält markerade med * är obligatoriska

Här kan du lösa in dina presentkort

Du har privat surf aktiverad. Du måste inaktivera detta för att paus.se ska fungera korrekt.